Asiakkaan lisääminen ja muokkaaminen

15. maaliskuuta 2024


Erplyssä asiakkaan voi luoda joko yksityishenkilönä tai organisaationa. Huomioi, että näitä tallennuksen jälkeen valintaa ei voi muuttaa asiakaskortilta suoraan, mutta asiakastyypin muuttaminen on kuitenkin mahdollista taulukolla. Taulukon saa täältä: ASIAKKAAT -> Tuo asiakkaat. 

Taustajärjestelmässä on mahdollista lisätä asiakaskortille enemmän tietoja kuin mitä kassalla asiakkaan tallennuksessa. Taustajärjestelmässä voi mm. muokata kanta-asiakaspisteitä sekä määrittää yksilöllisen asiakaskohtaisen tuotehinnaston käyttöön. 

Asiakkuudenhallinta (CRM)

Voit kerätä arvokasta tietoa asiakkaiden ostokäyttäytymisestä myynti- ja markkinointistrategiaasi silmällä pitäen. Asiakastiedot sisältävät ostopaikkojen tiedot, koko myynti- ja tilaushistorian, kanta-asiakaspisteiden saldot ja paljon muuta.

Uuden asiakkaan lisääminen taustajärjestelmässä Asiakkaat -> Lisää henkilö/Lisää yritys

Yksityishenkilöitä lisättäessä avautuu välilehti HENKILÖ.

Uuden henkilöasiakkaan lisäämisen pakolliset kentät ovat ETUNIMI, SUKUNIMI ja ASIAKASRYHMÄ.  Voit samalla myös luoda uuden asiakasryhmän RYHMÄ → Lisää uusi 

 

Kun lisäät yritystä avautuu välilehti "ORGANISAATIO", jossa tallennuksen pakolliset kentät ovat NIMI ja RYHMÄ.

Lisätietoja voi lisätä vasemmalla olevaan valikkopalkkiin. Yksityisasiakkaan tapauksessa esimerkiksi arvonimi, henkilötunnus, syntymäaika jne. Yrityksen tapauksessa esimerkiksi rekisteritunnus, ALV, yritystyyppi jne. Kun kaikki tarvittavat tiedot on lisätty asiakaskorttiin, paina "Tallenna" ja uusi asiakas on luotu.

Asiakkaan lisääminen kassalla

Erply-kassan oletusasiakkaana on Kassa asiakas. Sitä voi käyttää tuntemattomille asiakkaille myytäessä.
Uuden asiakaskortin voi luoda joko kassalla "Lisää asiakas" -painikkeesta tai oletusasiakkaan vasemmalla puolella olevasta + -ikonista 

tai oletusasiakkaan oikealla puolella olevasta + -kuvakkeesta

Asiakaskortin voi avata oranssista asiakaskortti painikkeesta, josta näkyviin avautuu kaikki asiakkaaseen liittyvät tiedot ja niiden hallinta. Harmaa vesileimakuvake esittää asiakkaan lojaalisuuden eli käyntikertojen tasoa.

  • Asiakkaita voi hallinnoida myös taustajärjestelmän moduulissa ASIAKKAAT -> Kaikki asiakkaat
  • ASETUKSET -> Kaikki asetukset -> Järjestelmäasetukset -> Yleiset asetukset -> Kassa asetuksessa voi vaihtaa kassalla näytettävän oletusasiakkaan

Asiakasryhmät

Jokainen asiakas kuuluu johonkin asiakasryhmään. Asiakasryhmän voi määrittää tai vaihtaa asiakkaalle kassalla, mutta puolestaan asiakasryhmien luominen tai poistaminen ei ole mahdollista kassalta käsin. Asiakasryhmien hallinnointi tapahtuu taustajärjestelmän kautta: ASIAKKAAT -> Asiakasryhmät.