Kassapisteet

7. maaliskuuta 2024


Siirry taustajärjestelmässä Hallinta -> Kassapisteet


Näkymässä on luettelo kaikista tilille lisätyistä kassoista. Klikkaa kassan nimeä muokataksesi sitä tai Lisää jos haluat lisätä uuden kassapisteen. 

Allaolevassa ikkunassa näkyy myös kassapisteiden viimeisin tila eli milloin kassat on viimeisen kerran avattu tai suljettu ja mihin varastopaikkaan kassa on sidottu. 

Tallenna kassalle nimi, jotta oikea kassa voidaan helposti tunnistaa kassan avauksessa tai myyntiraporteilla jne. ja täytä muut tarvittavat tiedot. Kassan asetuksissa voit myös määrittää muutamia kuittiasetuksia kassakohtaisille kuittitulosteille.

Jokainen kassapiste on oltava liitettynä yhteen varastopaikkaan vaikka varastonhallinta ei olisikaan käytössä tai myynnissä olisi ainoastaan palvelu- tai virtuaalituotteita. Varasto-alasvetovalikossa näkyy luettelo kaikista tiliisi lisätyistä varastopaikoista. Muista aina tallentaa kassapisteen asetusten muutokset. 

 

Määritä työntekijälle pääsy Varasto/Myymälä kohtaisesti

Siirry taustajärjestelmässä Asetukset-moduuliin ja valitse Työntekijät.

 

Näet luettelon kaikista työntekijöistä. Valitse työntekijä, jonka käyttöoikeuksia haluat muuttaa.

Liiku sivun alareunaan Käyttäjätiedot-osioon. Valitse valintaruudusta kaikki ne myyntipisteet, joihin haluat antaa työntekijälle pääsyn.

Tallenna, kun olet tehnyt muutoksen

Kirjautuminen kassaan


 Kun käyttäjä kirjautuu sisään kassalle,  hän näkee luettelon kaikista varastoista ja niihin liitetyistä kassoista, joihin hänellä on pääsy.

 

Jokainen kassapiste luetellaan erillisenä kohteena varaston/myymälän alla.

Kassapisteen sitominen laitteeseen

Kassatyöntekijöiden kirjautumisen helpottamiseksi ja avauksen virheiden välttämiseksi voi kassan sitoa laitteen (tietokone tai tabletti) mukaisesti. Kun kassa on sidottu laitteeseen, ei edellä olevaa kassan valintaa tule kirjautumisen yhteydessä lainkaa, selain avaa automaattisesti oikean kassan. Asetuksen määrittäminen vaatii pääkäyttäjätason oikeuksia. 

Valitse kassalla oikeasta yläkulmasta asetusratas -> Laitekohtainen -> Liitä kassapiste -> valitse sidottava kassapiste -> TALLENNA